Categorieën
Strips

Racisme in comics

Tja, om een thema als racisme te behandelen, moet je soms personages racistische uitspraken laten doen.

Niet alle lezers begrijpen dat, blijkt uit deze brief in Web of Spider-Man #13 (Oktober 1986):

Door Michael Minneboo

Michael Minneboo is een freelance journalist gespecialiseerd in popcultuur, fancultuur, strips, film, online media en beeldcultuur. Hij schrijft over onder andere comics, Nederlandse strips & animatie en interviewt makers uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en adviseert hij particulieren en bedrijven over bloggen.

4 reacties op “Racisme in comics”

Heheheh een paar jaar geleden kwam Uber uit. Een vrij brute superhelden comic wat zich afspeelt in de tweede wereldoorlog. De comic werd door verschillende lezers onterecht beschuldigt van nazi verheerlijking enz….totdat ze de tekenaar Caanan White zagen. 🙂
Geweldige comic by the way 😉

Keurig verwoorde reactie. Mensen zouden zich eens wat minder snel op hun teentjes getrapt moeten voelen en ophouden met drama naar zich toetrekken. Als iets niet discriminerend of racistisch bedoeld is, waarom zou je dan je best doen om het toch zo te ontvangen? Ik denk dat een beetje minder overspannen hier mee omgaan meer oplevert dan overal een punt van maken.

@Johan: Ben ik helemaal met je eens. Het lijkt wel een sport om jezelf een slachtofferrol aan te kunnen meten en dat mensen actief op zoek zijn naar bronnen om dat te kunnen. Een van de dingen waar ik dit jaar extra tegen ga ageren is niet alleen dat soort gedrag, maar ook het overdreven politiek correcte klimaat waarin we al een tijdje verkeren. Daar heb ik echt schoon genoeg van.

Reacties zijn gesloten.